Fürdőhelyek – Gyógyfürdők

Poroszló természetes, kiépített homokos szabad stranddal rendelkezik, mely akár egy rövid sétával is elérhető a házunktól. A szomszédos településen, a 8 km-re fekvő Sarudon, szintén kiépített homokos strand van, ahová érdemes a gáton kiépített kerékpárúton átkarikázni. Útközben, az újlőrincfalvi kikötő büféjénél, közvetlenül a vízparton ajánlatos egy rövid pihenőt beiktatni.

A közelben található gyógyfürdők közül Eger kínálja a legváltozatosabb fürdő élményeket. Az Egri Termálfürdő Magyarország egyik legszebb fürdőhelye. A korabeli Törökfürdőben a radon tartalmú gyógyvíz gyulladáscsökkentő, sejtregenerációs hatású. A Makovecz Imre által tervezett uszoda a sportolni vágyók számára vonzó.

Mezőkövesden, a Zsóry-fürdőn feltörő gyógyvíz alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, ortopédiai műtétek kezelésére, javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

Egerszalókon és Demjénben mozgásszervi, légúti és allergiás megbetegedések kezelésére alkalmas gyógyvíz található. Demjénben nemrég adták át Európa legnagyobb barlangfürdőjét. A szomszédos Tiszafüredi Termálfürdő gyógyvize mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas.

Gyógyfürdők

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

A Tisza-tavi Ökocentrum Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszerén át mutatja be a tó gazdag élővilágát. Az Ökocentrum kikötőjéből közvetlenül érhető el a Tisza-tavi vízi sétány – tanösvény.

Tisza-tavi Ökocentrum

Vizi túrák

A Tisza-tó zegzugos csatornák, nádasok, élő vízfolyások, nyílt vízfelületek és ártéri erdők váltakozásával Magyarországon a leglátványosabb vízitúrás paradicsom. A vízinövények területfoglalása miatt nemcsak hónapról-hónapra, de évről-évre más képét mutatja a Tisza-tó. Programunkban számtalan izgalmas vízitúrás útvonal szerepel, rutinos túravezetőkkel, akik nemcsak biztonságosabbá, de informatívabbá is teszik a túrákat. Egy jó fürdés után a Tisza-tóban, kenuzás alkonyatkor a nádas mellett felejthetetlen élmény lehet.

  • Kistisza túra fürdéssel 4 óra (Poroszló – Sarud, vagy Poroszló – Tiszafüred)
  • Tisza-tavi madárnéző körút 4 óra
  • Egész napos vízi-, gyalogos túra (Poroszló – Örvény csónakkal, Örvényen ártéri sétaút, fürdés)
  • Napfelkelte túra 3 óra
  • Naplemente túra 1 óra

Bortúrák

Magyarország 2 legnevezetesebb történelmi borvidéke fekszik elérhető közelségben: Eger és Tokaj. Az egri Szépasszony völgy 40 perc autóval, ahol közel 60 borospince látogatható. Az egyik legismertebb egri borfajta, a Bikavér ünnepét, immár tradicionálisan minden évben, júliusban rendezik meg. A világon talán legismertebb magyar borfajta, a Tokaji szülőhazája 90 km-re van tőlünk, autóval egy bő óra alatt elérhető. A borvidék legjobb pincészetei Tokajon kívül, Bodrogkeresztúron, Tarcalon és Olaszliszkán vannak.

Hortobágyi Puszta – Madárles

A Hortobágy nemzetközileg is kiemelt fontosságát sajátos madárvilágának is köszönheti. A mocsarak és halastavak a madarak fészkelésének és vonulásának európai jelentőségű helyszínei. Eddig 342 madárfaj előfordulását regisztrálták itt. A Magyarországon átvonuló darvak legnagyobb része a Hortobágyon megpihenve repül tovább. Az eddig megfigyelt legnagyobb darutömeg 55 ezer madarat számlált. A tavaszi- és őszi daru- és vadlúdvonulás nemzetközi hírű látványosság. Európa legnagyobb kanalasgém állománya és számos más gémfajta is itt talált életteret. A Halastavakon a rétisasok megfigyelése élményszámba megy. Szerencsés esetben feketególyával is lehet találkozni.

Hortobágy-halastavi Kisvasút

Kerékpártúra a Tisza-tó körül

A tó körüli töltésen megépült kerékpárutat az aktív pihenésre vágyók figyelmébe ajánljuk. A tó megkerülése nagy élmény és igazi teljesítmény. A táj gyönyörű, vízimadarakat is láthatunk itt szép számmal.

Horgászat – vadászat

Horgászni éves horgászengedéllyel, ami 26400 Ft, vagy napijeggyel lehet, 2500 Ft/nap. Télen lékhorgászatra van lehetőség.

Horgász Portál

Vadászni a környékbeli vadásztársaságok meghívásával lehet fácánra, vadkacsára, vadlibára, őzre, vaddisznóra. Tiszafüredi Vadásztársaság , Vadásztársaság

Kalandsziget

Magyarország legnagyobb kalandszigete a Tisza-tó közepén, Tiszafüreden helyezkedik el. A 15 méter magas mászótorony és kilátó, a 140 akadályból álló kalandpálya, óriás csúszópályák, vízijátékok kínálnak felejthetetlenül izgalmas programot minden korosztály számára. A 18 hektáros területen palló úton közlekedve figyelhetjük meg a tó csodálatos élővilágát.

Kalandsziget

Tiszavirág Ártéri Sétaút

Az 1500 m hosszú tanösvényen barangolva hangulatos természetjárásban lesz részünk. Madármegfigyelő tornyaiból gyönyörködhetünk a tó madárvilágában. A gyalogtúra számos kalandot tartogat a természetet kedvelő vendégeink számára.

Túrautak

Vendégházunk az ajánlott programok központjában helyezkedik el.